INTERNET-KAUPAN VAIHEET

  

Valitse ensimmäisellä sivulla

–kohta sen mukaan, oletko jo asioinut Ekokemin kanssa, onko kyseessä käytettyjen voiteluöljyjen nouto vai oletko uusi asiakas. Jos olet jo asioinut Ekokemin kanssa, sinulle on annettu asiakasnumero, joka kirjataan tässä vaiheessa. Asiakasnumerosi (8 numeroinen luku) löydät esimerkiksi vanhasta laskusta tai raportista.

  

Valitse uusi tilaus silloin, kun toimitat ensimmäistä kertaa jätettä tai kyseessä on uusi jätelaatu. Tilauslomakkeen täytön jälkeen saat lomakkeesta yksilöllisen tilausnumeron. Tällä tilausnumerolla voit myös tehdä jatkotilauksen, kun toimitat ko. jätelaatua uudestaan. Merkitse tilausnumero kaikkiin ko. jätelaatua sisältäviin astioihin tai pakkauksiin, jotka toimitat Ekokemille.

  

Jatkotilauksella tilaat käsittelyn uudelle erälle samanlaista jätettä. Jatkotilauksella ilmoitat uuden erän tiedot kuten jätteen määrän, astialuvun jne.

  

Kaikki *-merkityt kohdat on pakollisia täyttää.

  

Paina Jatka.

  

Uusi tilaus

  

Uuden tilauksen ensimmäisellä sivulla täytetään tiedot jätteen tuottajasta.

  

Jätteen tuottaja/tilaaja on yritys, laitos tai yksityishenkilö, jonka toiminnasta jäte on peräisin.

  

Asiakasnumerosi (8 numeroinen luku) löydät esim. vanhasta laskusta tai raportista.

  

Sijainti/nouto-osoitteeksi merkitään katuosoite, josta jäte toimitetaan tai noudetaan.

  

Yhteyshenkilöksi merkitään henkilö, joka tarvittaessa pystyy antamaan lisätietoja esimerkiksi jätteen laadusta tai noutopaikasta.

  

Laskussa näkyvä asiakkaan viite on mahdollinen oma viitetunnuksesi (enintään 20 merkkiä), joka näkyy laskulla.

  

Lisätietoja-kohtaan voit laittaa esimerkiksi tiedon siitä, että haluat käsittelytodistuksen toimittamastasi jätteestä.

  

Paina Seuraava.

  

Tällä sivulla täytetään tiedot jätteestä.

  

Kaikki jätettä ja sen ominaisuuksia kuvaavat lisätiedot auttavat oikeiden työmenetelmien valinnassa. Erityisesti tiedot jätteen kemikaaliluokituksesta (myrkyllinen, haitallinen, ärsyttävä, hapettava) ja syttyvyydestä sekä jäätymis- ja polymeroitumisvaarasta ovat tarpeen. HUOM! Yhdellä tilauksella voi tilata vain yhden olomuodon mukaisen jätteen käsittelyn.

  

Selvitys koostumuksesta –kohtaan merkitään jätteen tiedot sanallisesti. Esimerkiksi aineen/jätteen kemiallinen nimi/kemialliset nimet.

  

Jätteen syntytapa -kohdassa voit mainita esimerkiksi prosessin, jossa jäte on syntynyt.

  

Jätteen tunnusnumero –kohdassa aukeaa alasvetovalikko, josta voit valita EU-luokituksen mukaisen jätteen tunnusnumeron.

  

Jos sinulla on olemassa jätteestä käyttöturvallisuustiedote, voit lisätä sen tilaukseesi Lähetä-vaiheessa ja rastittaa tässä vaiheessa kohdan Käyttöturvallisuustiedote liitteenä.

  

Jätteen määrä -kohdassa voit valita joko irtojätteen tai pakatun jätteen. Valitessasi pakatun jätteen, aukeaa taulukko, johon voit täyttää pakatun jätteen määrän astioittain. Tässä taulukossa voit myös valita alasvetovalikosta Ekokemin vuokra-astian. Muista myös merkitä rastilla, jos haluat astian/astioiden pesun tai palautuksen. Jos palautettavien astioiden palautusosoite on eri kuin jätteiden nouto-osoite, merkitse tämä kohtaan Lisätietoja.

  

Järjestääkö Ekokem kuljetuksen vai hoidatko kuljetusjärjestelyt itse? Tämä sinun tulee ilmoittaa kohdassa Ekokem Oy Ab järjestää kuljetuksen / Järjestän itse kuljetuksen.

  

Paina Tallenna.

  

  

Tässä vaiheessa et ole vielä tehnyt tilausta vain tallentanut sen. Tallennettuasi lomakkeen, se näkyy alavalikossa kohdassa Tallennetut lomakkeet. Nyt voit joko luoda uusia tilauksia toisille jäte-erille valitsemalla alavalikosta Uusi, tarkastella luomiasi lomakkeita valitsemalla ko. tilauksen listasta ja painamalla Näytä tai poistaa luomasi tilauksen valitsemalla ko. tilauksen ja painamalla alavalikon painiketta Poista

  

  

Tilauksen/tilauksien ollessa valmiita, ja haluat hyväksyä sen/ne, paina Lähetys. Tässä vaiheessa sinun tulee tutustua kyseessä olevan yrityksen toimitusehtoihin. Lisäksi voit lisätä liitetietoja, kuten käyttöturvallisuustiedotteen, liittyen toimittamaasi jätteeseen. Merkitessäsi ruksin kohtaan Olen hyväksynyt toimitusehdot, ilmestyy näytölle painike Lähetä tilaus. Tätä painaessasi, lähtee tilauksesi sekä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen että Ekokemin edustajalle.

  

Saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Tilausvahvistuksen oikeassa yläkulmassa oleva numero on kyseisen jäte-erän numero eli tilausnumero. Merkitse tilausnumero jokaiseen lähetettävään jäteastiaan. Merkitse jäteastiat tarvittaessa myös VAK-lipukkein sekä kemikaali- ja jätelain edellyttämin merkinnöin.

  

Jatkotilaus

  

Toimitettuasi jo kerran tiettyä jätelaatua käsiteltäväksi Ekokemille, voi tehdä tälle samalle jätelaadulle jatkotilauksen. Jatkotilauksella ilmoitat uuden erän tiedot kuten jätteen määrän, astialuvun jne.

  

Jatkotilauksen ensimmäisellä sivulle täytetään tiedot jätteen tuottajasta.

  

Jätteen tuottaja/tilaaja on yritys, laitos tai yksityishenkilö, jonka toiminnasta jäte on peräisin.

  

Asiakasnumerosi (8 numeroinen luku) löydät esim. vanhasta laskusta, raportista tai voit kysyä sitä Ekokemin yhteyshenkilöltäsi.

  

Sijainti/nouto-osoitteeksi merkitään katuosoite, josta jäte toimitetaan tai noudetaan.

  

Yhteyshenkilöksi merkitään henkilö, joka tarvittaessa pystyy antamaan lisätietoja esimerkiksi jätteen laadusta tai noutopaikasta.

  

Jos haluat, että käsittelylaskussa näkyy oma viitteesi (enintään 20 merkkiä), merkitse se kohtaan Laskussa näkyvä asiakkaan viite.

  

Kohtaan Lisätietoja voit laittaa esimerkiksi tiedon siitä, että haluat käsittelytodistuksen toimittamastasi jätteestä.

  

Paina Seuraava.

  

  

Jatkotilauksen toiselle sivulle täytetään tiedot jäte-eristä. Tälle sivulle voit täyttää tilauksen useammalle eri jäte-erälle.

  

Täytä ensin kohta jäte-erä/tilausnumero. Numeron löydät edellisestä tilauksestasi. Kauttanumero tilausnumeroon tulee toimituskerran mukaan.

  

Kohtaan selvitys jätteen koostumuksesta laitetaan jätteen tiedot sanallisesti. Esimerkiksi aineen/jätteen kemiallinen nimi/nimet.

  

Kohta Jätemäärä (kg) täytetään vain siinä tapauksessa, että jäte on irtojätettä.

  

Jos jäte on pakattua jätettä, laittaessasi rastin kohtaan pakattu jäte, aukeaa taulukko, johon voit täyttää pakatun jätteen määrän astioittain. Ko. taulukossa voit myös valita alasvetovalikosta Ekokemin vuokra-astian listalta. Muista myös merkitä rastilla, jos haluat astian/astioiden pesun tai palautuksen. Jos palautettavien astioiden palautusosoite on eri kuin jätteiden nouto-osoite, merkitse tämä kohtaan Lisätietoja.

  

Jos haluat tilata enemmän kuin yhden jäte-erän noudon, paina lisää jäte-erä, jolloin lomakkeeseen ilmestyy rivi uudelle jäte-erälle.

  

Pääset muokkaamaan jokaista jäte-erää yksittäin painamalla ko. jäte-eränumeroa, jolloin taulukko aukeaa uudelleen valitsemasi jäte-erän kohdalta.

  

Jos sinulla on olemassa jätteestä käyttöturvallisuustiedote, voit lisätä sen tilaukseesi Lähetä-vaiheessa ja rastittaa kohdan Käyttöturvallisuustiedote liitteenä.

  

Järjestääkö Ekokem kuljetuksen vai hoidatko kuljetusjärjestelyt itse? Tämä sinun tulee ilmoittaa kohdassa Ekokem Oy Ab järjestää kuljetuksen / Järjestän itse kuljetuksen.

  

  

Kun olet kirjannut kaikki jäte-erät, paina alavalikossa olevaa Tallenna nappia ja tilauksesi tallentuvat. Tässä vaiheessa et ole vielä tehnyt tilausta, vaan tallentanut tilaukset. Voit siis vielä tarkistaa tilauksesi valitsemalla alavalikon alasvetovalikosta ko. tilauksen ja painamalla Näytä. Tässä vaiheessa et enää pääse muokkaamaan tilausta, mutta voit poistaa sen painamalla Poista.

  

  

Tilauksen ollessa oikein, ja haluat hyväksyä sen, paina Lähetys. Tässä vaiheessa sinun tulee tutustua ko. yrityksen toimitusehtoihin. Lisäksi voit lisätä liitetietoja, esimerkiksi käyttöturvallisuustiedotteen, liittyen toimittamaasi jätteeseen. Laittaessasi ruksin kohtaan Olen hyväksynyt toimitusehdot, ilmestyy näytölle painike Lähetä tilaus. Tätä klikatessasi lähtee tilauksesi sekä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen että Ekokemin edustajalle.

  

Sähköpostiisi saapuvan tilausvahvistuksen oikeassa yläkulmassa oleva numero on kyseisen jäte-erän numero eli tilausnumero, joka sinun tulee merkitä erän jokaiseen jäteastiaan. Merkitse jäteastiat tarvittaessa myös VAK-lipukkein sekä kemikaali- ja jätelain edellyttämin merkinnöin.

  

Käytettyjen voiteluöljyjen nouto –tilaus

  

Käytettyjen voiteluöljyjen noudon voit tilata nk. mustille käytetyille voiteluöljyille sekä nk. kirkkaille käytetyille voiteluöljyille. Mustiin käytettyihin voiteluöljyihin luetaan moottoriöljyt, mustat vaihteistoöljyt ja voimansiirtoöljyt. Kirkkaisiin käytettyihin voiteluöljyihin luetaan hydrauliikka-, vaihteisto-, kiertovoitelu-, turbiini- ja kompressoriöljyt.

  

Kohtaan Yritys merkitään se yritys, laitos tai yksityishenkilö, jonka toiminnasta jäte on peräisin.

  

Yhteyshenkilöksi merkitään henkilö, joka tarvittaessa pystyy antamaan lisätietoja esimerkiksi jätteen laadusta tai noutopaikasta.

  

Merkitse noudettavan öljyn määrä kilogrammoina.

  

Muista myös merkitä rastilla, jos öljy on imettävä tynnyreistä, konteista ja/tai säiliöistä.

  

Merkitse kohtaan Aukioloaika, milloin toimipaikka, josta öljy noudetaan, on auki.

  

Paina Tallenna.

  

  

Tallennettuasi lomakkeen, se näkyy alavalikossa kohdassa Tallennetut lomakkeet. Tässä vaiheessa et ole vielä tehnyt tilausta, vaan tallentanut tilauksen. Voit siis vielä tarkistaa tilauksesi valitsemalla alavalikon alasvetovalikosta ko. tilauksen ja klikkaamalla Näytä. Tässä vaiheessa et enää pääse muokkaamaan tilausta, mutta voit poistaa sen painamalla Poista.

  

Tallennettuasi lomakkeen voit luoda uusia tilauksia toisille öljyerille valitsemalla alavalikosta uusi.

  

  

Tilauksen ollessa oikein, ja haluat hyväksyä sen, paina Lähetys. Tässä vaiheessa sinun tulee tutustua toimitusehtoihin. Lisäksi voit lisätä liitetietoja, esimerkiksi käyttöturvallisuustiedotteen, liittyen toimittamaasi jätteeseen. Laittaessasi ruksin kohtaan Olen hyväksynyt toimitusehdot, ilmestyy näytölle painike Lähetä tilaus. Tätä painaessasi lähtee tilauksesi sekä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen että Ekokemin edustajalle.

  

Sähköpostiisi saapuvan tilausvahvistuksen oikeassa yläkulmassa oleva numero on kyseisen jäte-erän numero eli tilausnumero, joka sinun tulee merkitä erän jokaiseen jäteastiaan. Merkitse jäteastiat tarvittaessa myös VAK-lipukkein sekä kemikaali- ja jätelain edellyttämin merkinnöin.